Читај ми!

Ингрид Бергман муза 68. Канског фестивала

На стогодишњицу рођења иконе Холивуда, Ингрид Бергман, Међународни филмски фестивал у Кану подсећа тако што је за заштитно лице 68. издања одабрао чувену глумицу. Најпрестижнија филмска смотра ове године биће одржана од 13. до 24. маја.

Насмејано лице Ингрид Бергман на белој позадини наследиће италијанског глумца Марчела Мастројанија који је био на великом плакату прошлогодишњег издања Фестивала у Кану, преноси Бета.

„Ингрид Бергман (1915-1982) је икона филма, модерна жена и храбра глумица. Она је истовремено била холивудска звезда и фигура неореализма, мењајући улоге у складу са својим страстима и не губећи на својој једноставности и нежности“, оценили су организатори који уједно желе да обележе 100 година од њеног рођења.

Синоним за слободу, смелост и храброст, глумица шведског порекла била је председница жирија престижног фестивала 1973. године.

„Моја породица и ја смо веома дирнути што је фестивал изабрао нашу дивну мајку за главни плакат фестивала, на стогодишњицу њеног рођења“, рекла је ћерка холивудске звезде, такође глумица Изабела Роселини.

На фестивалу ће бити приказан и до сада необјављени документарни филм о Бергмановој. Филм In Her Own Words Стига Бјоркмана биће приказан у оквиру програма Кански класици.

Ингрид Бергман је освојила три Оскара, две награде Еми, четири Златна глобуса и позоришну награду Тони.

Остаће упамћена по улогама у филмовима Казабланка (1942) с Хемфријем Богартом и Озлоглашена (1946) Алфреда Хичкока.

Амерички филмски институт сместио је Ингрид Бергман на четврто место листе највећих женских глумачких звезда у историји кинематографије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво