Читај ми!

„За краља и отаџбину“ премијерно пред Београђанима

Филм „За краља и отаџбину“, по сценарију и у режији Радоша Бајића, премијерно се приказује вечерас у Центру „Сава“. Остварење реализовано у копродукцији „Контраст студија“ и РТС-а, прати судбину српског ратника, бившег каплара који се, пошто је после Другог светског рата емигрирао, враћа у отаџбину.

Упркос томе што се једним делом ослања на грађу телевизијске серије Равна гора, филм За краља и отаџбину ново је дело које проговара о патњи и трагедији једног времена.

За краља и отаџбину је потпуно лична прича младог човека који је 1941. године био редов и посилни ђенерала Боре Мирковића, игра га Ненад Окановић, и прича једног 87-годишњака, којег бриљантно игра Марко Николић, који се 65 година после Другог светског рата враћа после деценија чемера, патњи, носталгије у своју отаџбину“, објашњава редитељ и сценариста Радош Бајић.

Главни јунак Милисав Јањић, који се током Другог светског рата борио против немачког окупатора као припадник Равногорског покрета, својим сећањима и успоменама гледаоца уводи у причу о дешавањима у пролеће 1941. године, Априлском рату, нападу фашистичке Немачке и слому Краљевине Југославије.

„Велика патња, велика трагедија једног времена и заправо велика амбиција да помогнемо, да учинимо корак ка помирењу српског народа“, истакао је Бајић.

Главне улоге играју Марко Николић, Ненад Окановић, Неда Арнерић, Небојша Глоговац и други.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво