Читај ми!

Дејан Станковић на премијери „Енклаве“ у Звечану

Бивши капитен српске репрезентације Дејан Станковић присуствоваће премијери филма „Енклава“ Горана Радовановића 17. марта у Звечану. Филм ће бити приказан у оквиру обележавања једанаесте годишњице мартовског погрома.

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Јововић рекао је да је посета бившег капитена фудбалске репрезентације велика ствар за Звечан и људе на Косову и Метохији.

„Канцеларија за Косово и Метохију организује долазак целе филмске екипе у Звечан. Са екипом ће стићи и фудбалска легенда Дејан Станковић. Његова подршка филму више је него важна јер дечак, на чијем животу је заснована прича, а тумачи га Филип Шубарић, у филму носи његов дрес“, рекао је Јововић.

Станковић ће у Звечан и Косовску Митровицу стићи заједно са синовима, где ће се дружити са децом у Звечану, као и са децом глумцима са Косова и Метохије која су глумила у филму.

Јововић је додао да Канцеларија ради на томе да заједно с дистрибутерима обезбеди покретне биоскопе-камионе како би прича о животу Срба у енклавама и друга филмска остварења, била доступна свима у Покрајини.

Звечан је, након Феста, изабран за премијеру филма између осталог и зато што је у њему живи дечак Денис Мурић.

Енклава коју Радовановић назива филмом за будуће генерације, премијерно је приказана на недавно завршеном Фесту. У филму играју Небојша Глоговац, Аница Добра, Миодраг Кривокапић, Ненад Јездић и деца с Косова.

Уз Мурића и Шубарића у филму играју још два дечака са Косова - Ненад Станојковић и Милан Секулић. Мурић је главни јунак и филма Ничије дете, за шта је награђен као најбољи домаћи глумац Феста, а филм је добио и стране награде, укључујући престижну на Венецијаснком фестивалу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара