Читај ми!

Први документарац о Курту Кобејну

Аутори првог документарног филма о лидеру америчке рок групе „Нирвана“, Курту Кобејну, најавили су трејлером остварењe "Montage of Heck" које ће бити приказано у мају на америчкој телевизији.

Документарни филм Montage of Heck први је ауторизовани филм о Курту Кобејну, који је нађен мртав 5. априла 1994. године у свом дому у Сијетлу, пише музички часопис NME, преноси Бета.

Редитељ филма је Брет Морген, који је снимио Crossfire Hurricane, докуменатарац о легендарној британској групи „Ролинг стоунс“.

Документарац о Кобејну састоји се од архивских снимака о музичару у разним околностима, цртежа, поезије и аудио снимака певача.

Копродуценти филма су Кобејнова партнерка, певачица Кортни Лав, и њихова ћерка Френсис Бин Кобејн.

Курт Кобејн и „Нирвана“ имали су велики утицај на развој музике, популаришући посебан правац - гранџ.

Најпознатија песма Курта Кобејна Smells Like Teen Spirit из 1991. године обележила је почетак драматичног повлачења неких до тада доминантних жанрова музике осамдесетих година.

Касније је проглашена за химну генерације, а фронтмен „Нирване“ је захваљујући томе невољно добио титулу представника „Генерације икс“.

Међу његовим највећим хитовима су Lithium, About a Girl, Polly, In Bloom, Come as You Are, Heart-Shaped Box, All Apologies и контроверзна Rape Me.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара