Читај ми!

Нови доживљаји јунака „Улице липа“

Од 22. марта, после Дневника, на Првом програму РТС-а почиње нови серијал „Улице липа“. По сценарију Мирјане Лазић и у режији Мирослава Лекића, снимљено је десет нових епизода популарног серијала, захваљујући којима ћемо поново завирити у животе станара једне живописне београдске зграде.

Ситне бриге и радости уобличене у нове авантуре старих, али и нових станара у Улици липа махом су у спрези са многим актуелним темама из свакодневног живота, од борбе за основна права малог обичног човека до грађанске непослушности подстакнуте егоизмом и корупцијом моћних.

Ипак, оно што нове мини-приче повезује са претходним серијалом су психолошко-емотивни односи међу старим знанцима.

„Пошто је пауза била велика између првог и другог дела – седам година – било је веома тешко, велики задатак је био и изазов да се успостави континуитет. То је мало необична ситуација да се неки односи који су успостављени наставе, да се то споји све и да интриге поново заживе и да се то оправда литерарно“, каже сценаристкиња и уредница серије Мирјана Лазић.

„Нажалост, немамо једног од главних глумаца, Јосифа Татића, који је преминуо у међувремену, али нисмо хтели да га мењамо неким другим ликом. Он је преминуо у серији, веома је присустан у серији и веома често се говори о њему, тако да је, на неки начин, ова серија посвећена и њему“, истакао је редитељ серије Мирослав Лекић.

Улица липа се не бави ничим што је капитално већ нечим што нама фали, а то је тај нормалан међуљудски однос, то су ти комшијски односи, то су људи који живе у истом кварту, крају и спремни су да ураде нешто за свој крај за своје животе и за животе људи који живе ту“, објаснио је продуцент Дејан Луткић.

Као и у претходном серијалу Улице липа, свака од нових епизода заокружена је у својој мини-причи.

А по свему судећи, на задовољство глумаца који имају емпатију према својим ликовима, биће материјала и за наставак ове урбане београдске приче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара