„Дивљина“ вечерас на Фесту

Филм „Дивљина“ са Рис Видерспун и Лором Дерн у главним улогама, као и омнибус „Разговор са боговима“ биће приказани данас у великој дворани Центра „Сава“, на 43. Фесту.

То је биографска драма по истоименој књизи Шерил Стрејд. Сценарио су написали Ник Хорнби и сама ауторка, коју у филму редитеља Жан-Марка Валеа игра Рис Видерспун, а њену мајку Лора Дерн, преноси Танјуг.

Због губитка вољене мајке, распада брака и самодеструктивног понашања које је уследило, Шерил доноси одлуку да се врати на прави пут и почне живот из почетка.

Без великог искуства, али са јаком вољом, Шерил зацртава себи да препешачи Пацифичку кресту, једну од најдужих и најтежих планинарских стаза у Америци.

У главном програму, ван конкуренције, пре подне се у Центру „Сава“ приказује омнибус Разговор са боговима, који је ове зиме учествовао на Кустендорфу.

У том међународном пројекту кратке приче на тему различитих религија режирали су Емир Кустурица, Хектор Бабенко, Мира Наир, Амос Гитаи...

Српски омнибус Једнаки, на тему права детета, биће приказан вечерас у Дому синдиката, у националној такмичарској селекцији Феста.

Аутори тог друштвено ангажованог, али и комуникативног биоскопског филма су Игор Стоименов, Ивица Видановић, Дејан Караклајић, Дарко Лунгулов, Младен Ђорђевић и Милош Петричић.

У програму Microwave у новом здању Кинотеке вечерас је премијера нискобуџетног домаћег филма Унутра Мирка Абрлића и Јелене Марковић. У причи из затворске болнице, са одељења за лечене зависнике, главне улоге играју Александар Милисављевић и Ђорђе Ерчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво