Читај ми!

Трајбека се спрема за филмски удар

За „Де Ниров фестивал“ пријавило се више од 6.200 филмова! Међу 97 одабраних остварења наслови из 31 земље који се баве свакодневним животом и у којима играју звезде попут Ричарда Гира, Џејмса Франка и Дакоте Фенинг. Филмски фестивал Трајбека одржава се од 15. до 26. априла.

Више од 6.200 филмова од Костарике и Исланда, преко Албаније и Јужне Африке пријављено је на фестивал, јавља Ројтерс.

„Заиста смо инспирисани и дивимо се амбицији и спремности на ризик филмаџија који теже да ухвате емоције и комплексности свакодневног живота“, навео је уметнички директор фестивала Фредерик Бојер.

У филму Franny режисера и сценаристе Ендруа Рензија, Ричард Гир игра богатог ексцентрика који се укључује у живот ћерке мртвог пријатеља (игра је Дакота Фенинг) и њеног супруга.

Џејмс Франко представиће се као писац који има списатељску блокаду у трилеру The Adderall Diaries у коjeм играју и Амбер Херд и Синтија Никсон и који је рађен према бестселер мемоарима Стивена Елиота.

Meadowland, са Оливијом Вајлд и Луком Вилсоном, бави се натегнутим пријатељством пара чији син нестаје.

Овогодишње издање фестивала почиње светском премијером Live From New York! о популарној емисији Saturday Night Live.

Међу документарним филмовима који ће бити приказани у такмичарском програму су Havana Motor Club о возачима који се припремају за трку на Куби и In Transit o најпрометнијој возној линији у САД, од Чикага до Сијетла.

Autism in Love је прича о одраслим особама које болују од овог поремећаја, а Thank You for Playing бави се покушајима једног пара да направе видео-игру о борби њиховог сина са раком.

Филмски фестивал Трајбека покренули су 2001. године глумац Роберт де Ниро, продуцент Џејн Розентал и инвеститор Крег Хаткоф како би ревитализовали овај њујоршки кварт после напада на САД 11. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара