Читај ми!

Премијера „Петље“ на ФЕСТ-у

Национална такмичарска селекција ФЕСТ-а „Српски филм“ данас премијерно представља „Петљу“ Милутина Петровића у Великој дворани Дома синдиката. Пред београдском публиком и остварење „И даље Алис“, са управо Оскаром награђеном глумицом Џулијан Мур.

Петља је сврстана и у ФЕСТ-ов циклус Microwave као остварење снимљено са минималним буџетом, али великом ауторском слободом.

Аутор филма, познати редитељ Милутин Петровић је и косценариста, а потписује и фотографију, монтажу и музику, док је косценариста и главни глумац Саша Радојевић, преноси Танјуг.

У глумачком ансамблу су и Марина Марковић, Љума Пенов, Иван Зарић, као и Љубомир Шимунић, аутор авангардних филмова и фотографија чијем опусу је посвећена Петља.

У каталогу ФЕСТ-а овај филм је описан као „сусрет Холивуда и европског андерграунда“ и визуелно истраживање о феноменима еротике на филму.

У Центру „Сава“ биће приказано неколико страних филмова у програму Панорама.

Публика ће моћи да види филм И даље Алис у режији Ричарда Глацера и Ваша Вестмореланда. Џулијен Мур награђена је Оскаром за насловну улогу жене оболеле од Алцхајмерове болести.

На програму је и драма номинована за Оскара Рвање са лудилом Бенета Милера, добитника награде за режију на Фестивалу у Кану.

У оквиру програма Хоризонти биће приказан руски филм Беле ноћи поштара Алексеја Трјапицина у режији Андреја Кончаловског.

Уз Центар „Сава“ и Дом синдиката, разноврсни програми ФЕСТ-а у току су у Културном центру Београда, Дому омладине, Кинотеци и биоскопу „Фонтана“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара