Читај ми!

Бајић: Филм о људима који су знали да одсањају свој сан

Редитељ Дарко Бајић био је гост Другог дневника РТС-а, где је најавио вечерашњу премијеру филма „Бићемо прваци света“, посвећеног пионирима наше кошарке Небојши Поповићу, Бори Станковићу, Радомиру Шаперу, Александру Николићу, који су у послератној Југославији кренули у кошаркашку авантуру и допринели да 25 година касније неки нови клинци остваре сан и постану прваци света.

На питање који су то токови филма и која је порука филма, Дарко Бајић је одговорио: „Пре свега када је Саша Ђорђевић пред финалну утакмицу са Американцима на прошлом првенству света рекао 'Бићемо прваци света' као да је рекламирао наш филм, то јесте прича“.

„Прича је о сјајним људима који су негде знали да одсањају свој сан и који су знали систем у којем су једноставно поставили праве вредности, и сада се ми овим филмом враћамо у тај систем вредности и покушавамо да у једном систему разрушене вредности вратимо назад оно што мислимо да је изузетно важно.“

„Ја као редитељ, јако волим кошарку, кошарка је у нашој крви, тако да су и глумци показивали јако, јако добре резултате, чак и девојке су показивале добре резултате, и искрено мало више су се радовали када постигну кош“, додао је Бајић.

„И, наравно, ту су се истицала два глумца, један је Стефан Капичић, син Драгана Капичића, који је на један предиван начин покушао да пренесе енергију свога оца, и с друге стране Петар Крешимир Ћосић, син Крешимира Ћосића, који је нажалост изгубио оца када је имао свега две године и као да је овај филм њему на неки начин вратио тог оца и вратио све оно што је он преживео.“

На питање кога све очекује на премијери филма, Бајић је одговорио: „Данас ће у Београд доћи и Никола Плећаш, 'Никола Свети' како су га некада звали, доћи ће и Сканси, биће ти у Драган Капичић, сгуран сам да ће то бити добра атмосфера, и оно што смо ми покушали, а ми смо покушали да направимо филм за биоскопе да једноставно гледаоци то награде доласком у биоскопе и долазећи на филм“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара