Читај ми!

Критичари исмејали филм „Педесет нијанси – Сива“

Премијера дугонајављиваног филма „Педесет нијанси – Сива“ одржана је у биоскопима широм света, па стижу и прве критике. Као и увек, нечија очекивања су испуњена, неко је разочаран, али критичари су углавном сложни у једноме – остварење није испунило очекивања свих оних који су читали књигу.

Међу критичарима влада разочарање и фрустрација због филма Педесет нијанси – Сива: већина њих сматра да филм није понудио оно што је најављивао.

Филмски критичар Џастин Крејг за Фокс њуз филм описује просечним и нимало сексуално експлицитним, и наводи како ће сви они који хрле у биоскопе надајући се врућем сценама – остати разочарани.

Објашњава како такве сцене чине мање од 15 минута од укупно 125 минута филма, а чак су и оне далеко од онога што је најављивано – не посебно експлицитне и ништа што досад већ нисте видели.

„Несумњиво је да ту има доста голотиње, али ништа што већ нисмо видели на кабловској. Више тога ћете видети у филму Тестера, серији Игра престола или било ком другом шоу-програму ХБО-а“, пише Џастин Крејг, док Линдси Бахр за АП истиче како филм не доноси ништа што већ нисмо видели у серији Девојке.

„Седећи у биоскопу два сата и гледајући ову напорну садо-мазо мелодраму може бити изузетно фрустрирајуће искуство мучења“, пише Жаклин Хендрикс за Њујорк пост и додаје како је филм „секси попут вађења зубног живца“.

Девин Фараци за Badass Digest, каже да у једном тренутку, док гледате филм, „заправо почнете да жудите за светлуцавим вампирима и вукодлацима“.

Џош Дики за Мashable пише како је заправо реч о просечној љубавној причи која је прилично трапава и незграпна, и недовољно фасцинантна да бисмо остали одушевљени.

„Анастасију, изгубљену студенткињу енглеске књижевности спасава и „под своје“ узима бизнисмен и милијардер Греj, купујући јој скупе поклоне, што ову причу чини перверзном верзијом Дизнијеве Пепељуге“, пише Клаудија Пјуг за Ју-Ес-Еј тудеј.

Она додаје и како Педесет нијанси – Сива велича сексуално насиље, имплицирајући да жене траже некога ко ће их контролисати, па су спремне да трпе злостављање и понижавање само како би остале уз мушкарца који им се свиђа.

„Филм вас полако држи у ишчекивању и напетости, да би вас на крају разочарао. Такође, проблем са филмом је такав да вас лишава свих монолога и описа који се могу пронаћи у књизи, па на крају имате утисак да гледате пародију“, пише Шери Линден за Hollywood Reporter, док Телеграф наводи како филм уклања сву срж књиге трансформишући је у „слаткасту забаву за широке народне масе“.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара