Читај ми!

Грозница Златних глобуса

Холивуд „задржава дах“ пред престојећу доделу Златних глобуса, која се одржава вечерас у Лос Анђелесу. Са седам номинација, главни у трци за престижна признања је филм Алехандра Гонзалеса Ињаритуа „Човек птица“.

За петама новог филма мексичког редитеља Алехандра Гонзалеса Ињаритуа налазе се још два јака остварења, али је Човек птица и даље на одличној позицији, пошто је добио низ признања и других номинација које су претходиле Златном глобусу, преноси АФП.

Међутим, неуобичајено кишовито време може да утиче на долазак великих звезда које би се прошетале црвеним тепихом на додели признања, једној од најважнијих у „сезони награда“ која се завршава доделом Оскара 22. фебруара.

Са седам номинација остварење Човек птица ће се у конкуренцији за најбољу комедију такмичити са филмовима Гранд хотел Будапест, Into the Woods, Pride и St. Vincent.

Мајкл Китон је номинован за најбољу мушку улогу у комедији, док су Едвард Нортон и Ема Стоун номиновани у категорији најбоља епизодна глумица, односно епизодни глумац у комедији.

По пет номинација за Златни глобус добили су филм Ричарда Линклејтера Дечаштво и The Imitation Game са Бенедиктом Камбербачом у главној улози.

Међутим, стручњаци указују да ове године недостаје јасан фаворит за разлику од претходних.

Домаћини доделе награда су Тина Феј и Ејми Поелхер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се