Читај ми!

„Бићемо прваци света“ – разгледница о лепшим временима

Протеклих година домаћа филмска сцена била је у знаку „Монтевидеа“ и саге о фудбалу, а ове године ће у центру пажње бити кошарка са остварењем „Бићемо прваци света“. Гостујући на Радио-телевизији Србије, режисер Дарко Бајић рекао је да ће филм бити разгледница о бољим и лепшим временима и кошаркашима који су оставили велики траг.

Продуцентска кућа „Интермедија нетворк“ је веома успешно започела причу о фудбалу са пројектом Монтевидео, а онда позвала режисера Дарка Бајића да сарађује са дугогодишњим пријатељима Дејаном Петровићем и Звонимиром Шимунецом.

„Пре свега, нека основна идеја коју је Шимунец дао је разгледница о неким бољим и лепшим временима и прича о кошаркашима који су оставили велики траг и у историји бивше Југославије, али и данас остављају траг“, рекао је Бајић.

Према његовим речима, прича се заснива на Небојши Поповићу, Радомиру Шаперу, Аци Николићу и Бори Станковићу.

„То су заиста четири великана и јунака, који не само да су створили основу кошарке у целој Југославији већ и у целој Европи“, истакао је режисер.

„Мени је био фасцинантан сусрет са тим прошлим временима – 40-их, 50-их, 70-их година, када је почињала кошарка. Мислим да цела екипа која је радила на пројекту дошла до једне сјајне приче у којој смо покушали да одгонетнемо шта је оно о чему сви говоре да је некада стварно било дивно и да се боље живело. Желели смо да видимо шта је заправо била основа за толики успех. Шта је била основа да људи који су тада живели буду срећни?“, каже Бајић.

Цела екипа се трудила, према режисеровим речима, да створи основу која ће омогућити да се на један спектакуларан начин исприча о спорту, али и о времену ентузијазма и идеала.

„Данас немамо тај осећај идеализма. Данас су нам ти идеали замакли. У времену у којем је смештена радња ослобађала се култура, музика, животна енергија“, објаснио је Бајић.

Како је Бајић истакао, било му је омогућено да бира глумце из целог региона и света, попут познатог глумца Џона Севиџа, који је после толико великих улога које је имао, као оне у Коси и Ловцу на јелене, успео да створи још један савршен лик у филму.

„Дружио сам се и са Курбашом, Богданом и пронашао једну сјајну глумицу Иву Бабић. С друге стране, имао сам среће да једног од главних јунака игра Марко Јанкетић. Морам признати и да је велико изненађење био дебитант Страхиња Блажић. Заиста смо створили нешто чиме смо веома задовољни“, истакао је Бајић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара