Читај ми!

Нови серијал „Улице липа“

Авантуре станара из „Улице липа“ се настављају. Популарна телевизијска серија по сценарију Мирјане Лазић и у режији Мирослава Лекића добија десет нових епизода које пред гледаоце РТС-а стижу наредне године.

Станари једне обичне београдске зграде и даље живе своје мале животе у које свакодневица уноси и напетост, и емоције, и духовитост. У новим епизодама серије Улица липа које се снимају ових дана, стари и нови јунаци, суочени су са новим изазовима.

Вршилац дужности генералног директора РТС-а Никола Мирков каже да га повратак те носталгичине приче необично радује.

„Ја не ишчитавам само као сећање једне генерације на времена која су прошла, него и као покушај да укажемо на неке вредности које треба да красе сва времена: доброта, добросуседство, митологија ћошка, оданост, трпељивост, солидарност и заједништво", наводи Мирков.

Редитељ Мирослав Лекић сматра да серија „плива" између комедије и драме.

„Покушава да на духовит начин прокоментарише ситуације у којима живимо. С друге стране, указује на неке проблеме, чак и едукативно у појединим тренуцима и скреће пажњу на важност неких ствари", објашњава Лекић.

Писац сценарија Мирјана Лазић каже да ће серија у овом делу више показати однос станара са општим друштвеним питањима.

„На пример, приказаће грађанску непослушност у неким ситуацијама, њихово окупљање око неких хуманих акција. Ту се у шири друштвени контекст ставља читава њихова доброта на коју сам ја као писац ишла", истиче Лазићева.

Улица липа наставља да окупља оне најбоље из српског глумишта.

Глумица Радмила Живковић каже да једина разлика у односу на претходних 19 епизода јесте то да нема више драгог Талета. „На неки начин се омаж прави и Талету. Ја носим тај терет дупле улоге и у том наставку показујем да љубав никада не умире.

„Оно што је важно је да међусобни односи ликова остају исти, а то је та топлина и међусобна испомоћ у породичним и материјалним и другим проблемима", оцењује Живковићева.

Свака епизода Улице липа биће заокружена у својој мини-причи, али основна радња и ликови континурано ће развијати ону бољу страну људске природе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара