„Бојхуд“ добио признање критичара из Лос Анђелеса

Удружење филмских критичара из Лос Анђелеса прогласило је синоћ филм „Бојхуд“ Ричарда Линклејтера за најбољи филм 2014. године.

Поред тога, Линклејтер је изабран за најбољег редитеља, а Патриша Аркет која глуми у истом филму за најбољу глумицу. Филм је још добио и награду за монтажу.

Друга у категорији за најбољу глумицу проглашена је Џулијан Мур за улогу пацијенткиње која болује од Алцхајмерове болести у филму Стил Алис.

Последњих недељу дана филм Бојхуд побрао је признања више критичарских удружења, која су почела сезону проглашења својих овогодишњих победника.

Бостонско друштво филмских критичара, Њујоршки круг филмских критичара и Њујоршки филмски критичари на интернету сви су изабрали тај филм за најбољи ове године.

Једини изузетак је Национални одбор критичара који је то признање дао филму "A Most Violent Year".

Награде Филмских критичара из Лос Анђелеса често се поклопе са избором номинација за Оскара, и некад и са победницима, али су познати и по неким необичним изборима.

Тако је ове године за најбољег глумца проглашен Том Харди, који је у такорећи соло извођењу у слабо гледаном трилеру Лок добио хвалоспеве критичара, али упадљиво изостаје из било каквог озбиљног разговора о могућим наградама.

За најбољег глумца у сппоредној улози проглашен је Ј. К. Симонс за интерпретацију садистичког инструктора џеза у независном филму Whiplash.

Поред филма Бојхуд, који има четири признања, само још два филма добило је више признања - пољска драма Ида проглашена је за најбољи филм на страном језику, а глумица Агата Кулеш за најбољу глумицу у споредној улози, и филм Гранд Хотел Будапест, Веса Андерсона који је такође добио две награде - за сценарио и продукцијски дизајн.

Награде ће бити уручене на 40. церемонији Удружења филмских критичара из Лос Анђелеса 10. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара