„Лед“ одушевио српску публику у Аустралији

Амбасадорка Аустралије у Београду Џулија Патриша Фини уручила је редитељки Јелени Бајић Јочић „Кристалну коалу“ - награду публике коју је добила за филм „Лед“ на прошлогодишњем, 13. Фестивалу српског филма у Аустралији.

Редитељка Јелена Бајић Јочић је истакла да јој много значи што је интернационална публика разумела и заволела филм Лед, иначе снимљен по сценарију њеног оца, познатог глумца и продуцента Радоша Бајића.

Фестивал српског филма је већ традиционална манифестација која промовише српске филмове и културу, како за нашу, тако и за ширу аустралијску публику и одржава се у седам градова (Сиднеју, Мелбурну, Перту...). 

Амбасадорка Фини је изјавила да су везе Србије и Аустралије трају дуго и да су Срби који живе у Аустралији значајно утицали на културу ове земље.

Србија има богату културну традицију и због тога је овај фестивал веома уважен.

Филм је одличан начин да се упознају народ и култура неке земље, рекла је она, додајући да публика у Аустралији воли и цени филмску уметност.

Уметнички директор је филмски критичар Ненад Дукић, а главни партнер највећи биоскопски ланац у Аустралији „Хојт синема“.

Амбасадорка је честитала младој редитељки на награди за њено дебитантско остварење и пожелела даље успехе Филмском центру Србије који је био домаћин свечаности.

Потпредседница фестивала Јасна Чупић Поповић подсетила је да је од првог издања, одржаног 2001. године, до сада приказано 110 филмова, уз гостовање више од 30 наших редитеља, глумаца и продуцената.

Тренутно је у току 14. Фестивал српског филма у Аустралији, који је 23. октобра започео пројекцијом филма Ничије дете Вука Ршумовића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара