„Споменик Мајклу Џексону", прича о херојима

Од светске премијере у Карловим Варима до предстојеће премијере пред српском публиком, филм „Споменик Мајклу Џексону“ редитеља и сценаристе Дарка Лунгулова, учествовао је на многим међународним и домаћим фестивалима. По речима аутора, реч је о црној балканској комедији.

Новински чланак инспирисао је Дарка Лунгулова да сними причу о усамљеном јунаку, берберину утописти у опустелој варошици који узима ствар у своје руке. И као што се у вестернима збива, што је и била референца за филм, главни лик (тумачи га Борис Миливојевић), покушава од пропасти да спасе и место, али и брак. Подиже споменик и то Мајклу Џексону.

„У транзицији смо између неких хероја које смо имали, али смо их избрисали, а нисмо добили нове а онда се људи у тој транзицији на све начине довијају да себи створе хероје", каже Дарко Лунгулов, редитељ и сценариста.

Глумац Борис Миловојевић каже да је ово једна озбиљна тема где се један човек бори за своје снове и самим тим чини добра многима.

„Имате кроз тог Мајкла Џексона симболизам и утопију и управо за то је везана та катарза која мислим да је ужасно важна", каже глумица из филма Наташа Тапушковић.

Глумац Љубомир Бандовић каже да хероја има на сваком месту - људи који кажу истину у ово данашње време.

Ова трагикомедија само је наизглед локална прича. Иронија и социјални коментар показали су се као препознатљиви и ван граница ових простора.

Раније је у београдском Тржном центру „Ушће" на другом спрату откривен оригинални споменик који је коришћен при снимању филма „Споменик Мајклу Џексону".

Филм ће пред београдском публиком премијерно бити приказан 29. октобра. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара