Читај ми!

Српски Мајкл Џексон очарао бечку публику

Живописна филмска прича из Србије „Споменик Мајкл Џексону“ добила Специјално признање жирија на фестивалу „Let's CЕЕ“ у Бечу.

Жири истиче да их је филм очарао причом у којој се озбиљна тема са оригиналним заплетом и сјајним глумачким остварењима трансформише у велико задовољство за публику.

„Драго ми је што је жири мој филм назвао 'великим задовољством за публику' јер ми је то и била намера – да направим филм који покреће на размишљања, али је и филм за публику“, рекао је тим поводом Дарко Лунгулов, редитељ филма.

Ово остварење је светску премијеру имало на фестивалу у Карловим Варима, а учествовао је и на филмским фестивалима у Пули, Херцег Новом где је добио Гран при "Златна Мимоза" за најбољи филм, Сарајеву, Задру и Нишу где је Борис Миливојевић за улогу Марка добио Гран при НАИСА за најбоље глумачко остварење и награду критике ФИПРЕСЦИ Србије.

Филм је приказан и на Интернационалном филмском фестивалу „Love&Anarchy“ у Хелсинкију, „Raindance“ фестивалу у Лондону, Интернационалном фестивалу у Хамбургу и већ споменутом „Let's CЕЕ“ фестивалу у Бечу, а ускоро ће бити приказан и на фестивалу „Golden orange“ у Анталији.

У филму поред Бориса Миливојевића играју и Наташа Тапушковић, Драган Бјелогрлић, Тони Михајловски, Бранислав Трифуновић, Мирјана Карановић, Љубомир Бандовић, Марко Јанкетић, Емилија Терзић и Срђан Милетић.

Домаћа премијера је заказана за 29. октобар у Центру „Сава“, а дан касније филм ће се наћи у биоскопима широм земље и региона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара