Читај ми!

Пoчиње Мостра, на фестивалу и „Ничије дете“

Филмски фестивал у Венецији почиње данас и понудиће богати „лајнап“ прича о рату, поезији и мафији, док ће филм Вука Ршумовића „Ничије дете“ имати светску премијеру на овом фестивалу.

Фестивал ће отворити мексички режисер Алехандро Гонзалес Ињариту са филмом Birdman or the unexpected Virtue of Ignorance, са Мајклом Китоном у главној улози.

У првом од 20 филмова који ће се такмичити за Златног лава, Китон игра остарелог глумца који је некада играо суперхероје, а сада покушава да стекне славу. У филму играју и Едвард Нортон и Ема Стоун.

Међу другим ишчекиваним премијерама су Good Kill Новозеланђанина Ендруа Никола са Итаном Хоком и Mangelhorn Дејвида Гордона Грина са Ал Пачином у главној улози.

Француски композитор Александр Деспла, који је радио музику за десетине филмова укључујући Краљев говор и Харија Потер, предводиће жири фестивала који траје до 6. септембра.

Директор фестивала Алберто Барбера одбацио је критике да ове године нема много холивудских звезда, рекавши да су организатори желели да створе место за квалитетне, иновативне филмове.

Ршумовићев филм Ничије дете биће приказан заједно са још шест дебитантских остварења из целог света у оквиру такмичарске селекције „Недеља међународне филмске критике“, а Ршумовић је у недавном интервјуу Танјугу рекао да му много значи што су за његов деби на великом екрану селектори рекли да изгледа као прави европски филм.

Када је реч о филмовима који „пуцају“ на главну награду, медији брује о турском филму Сивас Кана Муџдеција о дечаку који се спријатељује са псом.

Американац Рамин Бахрани бави се економском кризом у драми 99 Homes, док Рус Андреј Кончаловски размишља о усамљености у The Postman's White Nights.

Једини документарац у конкуренцији је The Look of Silence Џошуе Опенхајмера о преживелима током геноцида у Индонезији.

Ван такмичарског програма биће приказани филмови Питера Богдановића She's Funny That Way, са Овеном Вилсоном и Џенифер Анистон као и четвороделна серија Лисе Чолоденко Olive Kitteridge са Билом Марејом и хорор комедија Џоа Дантеа Burying the Ex.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се