Читај ми!

Шетњу голе Серсеј по Страдуну забранила црква

Једна од кључних сцена у петој сезони „Игре престола“ неће бити снимљена на планираној локацији у Дубровнику зато што је то забранила црква.

Краљица Серсеј, коју глуми Лена Хеди, требало је да нага прошета делом Страдуна, од дубровачке катедрале до Спонзе.

„Сцена је требало да буде снимљена у Дубровнику где црква има велику моћ и ригидну политику према јавном исказивању сексуалности“, пише таблоид ТМЗ.

Њихови извори кажу да локална филмска комисија продуцентима не може да изда дозволу за снимање, према наредби која је стигла из Дубровачке бискупије.

Проблем је што продуценти не могу да одустану од сцене јер је она кључна за развој приче и један од важних момената у књизи, па ће ипак потражити другу локацију за снимање.

Хеди је раније рекла да је управо та сцена један од разлога због чега је њен лик у ранијим епизодама остао покривен.

„Била сам врло непопустљива у намери да је држим обученом јер мислим да је то део њене моћи. Она може бити сексуална и чудна и женствена, али не и гола. И мислим да ћемо због тога имати шокантнији призор губитка моћи када се то догоди“, рекла је глумица и додала да се мало боји те сцене.

Серија ХБО-а Игра престола, рађена према романима Џ. Р. Р. Мартина које је у Србији објавила „Лагуна“, иначе је препуна сцена секса и голотиње и готово све глумице у серији скинуле су се макар једном, због чега ову популарну серију често критикују да жене третира као предмете.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се