Читај ми!

Почињу 49. нишки сусрети

Нишка тврђава вечерас ће традиционално бити предата глумцима. До 29. августа, за награде Фестивала глумачких остварења бориће се екипе 11 филмова. Награда за животно дело глумцу Миши Јанкетићу.

Нишки културни центар, као организатор Филмских сусрета, који се ове године одржавају 49. пут, најавио је да је отварање заказано за 20.30 часова, а пре свечансти на Летњој позорници Нишке тврђаве, у Градској кући глумце ће, по традицији, примити градоначелник Ниша Зоран Перишић.

Председница стручног жирија Фестивала глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу је глумица Драгана Варагић, а чланови су глумци Предраг Ејдус и Дубравко Јовановић.

Уметнички директор, као и претходне две године је глумац Драган Вујић Вујке.

У конкуренцији за главне награде фестивала биће приказани филмови Монтевидео, видимо се, Војна академија 2, Атомски здесна, Кад љубав закасни, Споменик Мајклу Џексону, Топ је био врео, Варвари, Дјечаци из Улице Маркса и Енгелса, Лав хантер, Мамула и Непослушни.

Као гостујући филм биће приказан филм Лауш, посвећен животу глумца Жарка Лаушевића.

Глумци ће конкурисати за најважније фестивалско признање Гран-при „Наиса“, као и за награде за најбољу женску и мушку улогу „Царица Теодора“ и „Цар Константин“, повеље за главну женску и мушку улогу, награде за најбољу женску и мушку епизоду, и за најбољег дебитанта.

Награда Удружења филмских глумаца Србије за животно дело додељена је глумцу Миши Јанкетићу и она ће бити уручена прве вечери фестивала после свечаног отварања, најавило је раније Удружење.

Ове године неће бити додељена награда компаније Новости „Она и он“.

Све је спремно за почетак фестивала који су финансијски помогли град са 18 милиона динара и Министарство културе и информисања са пет милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара