Читај ми!

Депардјеов Строс-Кан „трагичан“

Публика у Кану синоћ је хладно реаговала на премијеру филма о сексуалној афери бившег генералног директора Међународног монетарног фонда Доминика Строс-Кана.

Филм Добродошли у Њујорк редитеља Ејбела Фераре приказан је у суботу увече ван конкуренције на 67. Међународном филмском фестивалу у Кану. После пројекције филма, главни глумци Жерар Депардје и Жаклин Бисе дошли су да поздраве публику, али нико није ни њима ни филму аплаудирао.

Филмски критичари оценили су да је Ферара имао чудан приступ тој афери. С једне стране, остварење има документарне елементе пошто је снимљено у Строс-Кановом стану у Њујорку, где је француски политичар био у кућном притвору.

С друге стране, у филму Депардје није уопште покушао да прикаже Строс-Кана као веродостојног економисту и политичара за којег се веровало у то време да би могао да постане будући председник Француске.

„Депардје остаје Депардје и то је оно што је најфасцинантније у филму, који представља скривени аутопортрет глумца, којег сматрају за једног од најталентованијих глумаца своје генерације“, навели су критичари.

Дијалог у филму представља мешавину енглеског и француског, посебно што су неке реченице започете на енглеском, а довршене на француском.

„Уместо уклетог ремек-дела, имамо неки филм који само изазива нашу радозналост, као што га је и сам Депардје описао - хепенинг“, закључак је критичара.

Филм, који је у Француској изазвао полемике, синоћ је приказан у посебној сали за интернет пројекције, јер је тамо доступно само на тај начин.

У званичној конкуренцији за награду фестивала, у суботу је приказано и остварење о модном креатору Иву Сен-Лорану, Сен Лоран француског редитеља Бертрана Бонела.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво