Читај ми!

Од сутра све очи упрте у Кан!

Једна од најзначајнијих филмских смотри у свету - Филмски фестивал у Кану, почиње сутра премијером филма „Грејс од Монака“ француског редитеља Оливијеа Дана.

За престижну награду 67. издања фестивала, Златну палму, надметаће се 18 остварења, међу којима су Clouds of Sils Maria Оливијеа Асајаса, Saint Laurent Бертрана Бонела, Maps to the Stars Дејвида Кроненберга, Adieu au Language Жан-Лик Годара, Jimmy's Hall Кена Лоуча и Leviathan Андреја Зјагинцеца.

Жири овогодишњег фестивала је у знаку жена, а предводи га новозеландска редитеља Джејн Кемпион. Осим ње у жирију су још четири жене: глумице Карол Буке (Француска), Лејла Хатами (Иран) и Јеон До-Јеон (Јужна Кореја) и редитеља Софија Копола (САД).

Остатак чланова чине глумци Вилем Дефо (САД) и Гаел Гарсија Барнал (Мексико) и редитељи Ђија Џангке (Кина) и Николас Виндинг Рефно (Данска).

Улице Кана, чије се становништво сваке године у ово време утростручује (са 73.000 на 200.000), украшене су огромним постерима разних филмских звезди, доприносећи узбуђењу пред почетак фестивала.

На црвеном тепиху до фестивалске дворане продефиловаће многи славни глумци и редитељи, попут Рајана Гослинга, Дејвида Кроненберга, Кена Лоуча и Софије Лорен, а посебно интересовање побуђује долазак Силвестера Сталонеа, Харисона Форда и Арнолда Шварценегера који су најавили да ће се довести у недељу на Кроазету у тенку.

Фестивал се завршава 24. маја свечаном церемонијом доделе награда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара