Читај ми!

Филму о Принципу треба још 3.000 долара

Милош Љубомировић, аутор филма „Сјене“ који се бави судбином Гаврила Принципа на служењу казне у Чешкој, покренуо је „Кикстартер кампању“ за скупљање средстава потребних за привођење филма крају. Потребно је још само 3.000 долара.

Филм Сјене, који се бави судбином Гаврила Принципа током служења затворске казне у Чешкој, младог аутора Милоша Љубомировића, још је у почетној фази. До сада је снимљено 30 посто материјала и за завршетак остварења потребно је још око 3.000 долара.

Главне улоге у филму играју Небојша Глоговац у улози психијатра Мартина Папенхајма, Никола Ракочевић у улози Гаврила Принципа и Александар Радојичић у улози чувара Франтишека Лебла.

На познатом донаторском сајту Кикстартер (kickstarter.com) људи широм света могу да погледају трејлер за остварење, да помогну да се пројекат реализује донацијом и да за то добију неку од награда коју су људи окупљени око пројекта спремили за њих - специјално ДВД издање, мајице - дело дизајнерског тима „Браћа Буразери", могућност да се остварење погледа путем интернета али и да се постане један од продуцената филма.

Како наводе аутори филма, на том остварењу ради група ентузијаста, која жели да учествује у обележавању стогодишњице Сарајевског атентата и почетка Великог рата тиме што ће мало познате разговоре психијатра Папенхајма и Гаврила Принципа пренети на филмско платно. Филм је подржао Факултета драмских уметности и представља Милошев мастер рад на смеру Филмска и ТВ продукцијa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара