Читај ми!

Први Фестивал корејског филма у Србији

Пројекцијом филма „Детектив К: Тајна часне удовице“ редитеља Ким Сокјуна у уторак увече почиње Први Фестивал корејског филма у Србији. До 18. маја, домаћа публика моћи ће да види 10 остварења корејских аутора.

Отварање фестивала и пројекција остварења Ким Сокјуна биће у новој згради Југословенске кинотеке (у Узун Мирковој 1), а затим ће од 14. до 18. маја избор филмова најзначајнијих корејских аутора бити приказиван у Музеју Кинотеке (у Косовској 11).

У терминима од 18 и 20.30 биће приказано укупно десет филмова произведених у протеклих десетак година, најавила је Кинотека.

Програм под називом Различите боје корејске кинематографије организују Амбасада Републике Кореје и Југословенска кинотека, уз подршку Министарства спољних послова Србије.

Филм Детектив К: Тајна часне удовице, снимљен 2010. године, најављен је као комедија и акција, а главне улоге поверене су Ким Мјунгмину, Хан Ђимину и Ох Далсу.

Према синопсису, у 16. години владавине краља Џонг Џоа дешава се серија убистава у главном граду. Краљ сумња да су она део завере појединих високих званичника да би избегли скандал због проневере новца, па ангажује чувеног детектива К да реши случај и открије ко стоји иза убистава.

Истрага је веома опасна јер детектива од првог дана убица напада. Уз помоћ продавца паса једва успева да избегне смрт. Заједно крећу за Ђоксонг да пронађу једић, цвет у коме се налази кључ за решавање случаја.

У Ђоксонгу срећу лепу и успешну пословну жену Хан која, чини се, зна много више тајни него што то на први поглед изгледа.

У среду су на програму црна комедија Тајни сунчев сјај (2007) Ли Чангдунга и драма Без даха (2008) Јанг Икђунеа.

Следе игранa остварења Краљ и кловн Ли Ђункија и Све о мојој жени Мин Кјудунга, анимирани Зелени дани Ан Ђехуна и Хан Хјеђуна, документарни Архитекта говори Ђеонг Ђеуна, као и играни Моја мајка, сирена Парк Хунгсика, Велики шеф кухиње Ђон Ђунсуа и Поновни тајни сусрет Чанг Хуена.

Сви филмови имају титл на српском и енглеском језику, а улаз у Музеј Кинотеке је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара