Читај ми!

„Крадљивица књига“ у биоскопима од 13. марта

Екранизација чувеног романа Маркуса Зусака „Крадљивица књига“ у српске биоскопе стиже 13. марта. Главне улоге у дирљивој причи која се одвија током Другог светског рата поверене су Софи Нелис и Џефрију Рашу.

Ново дело прослављеног британског редитеља Брајана Персивала афирмише живот и показује отпорност људског духа у тренуцима борбе за опстанак. Филм Крадљивица књига заснован је на истоименом бестселеру Маркуса Зусака.

Биоскопска публика широм земље биће у прилици да види дирљиву причу која се одвија током Другог светског рата од 13. марта.

Персивалово остварење, уз нарацију саме смрти, приказује живот необичне и храбре девојчице Лизел (Софи Нелис) која живи са својим старатељима, великодушним Хансом (Џефри Раш) и његовом заједљивом женом Розом (Емили Вотсон) у Немачкој током Другог светског рата.

Стидљива осмогодишња Лизел, која је у шоку због трагичне смрти свог млађег брата, има потешкоће са уклапањем у средину, нарочито у школи где јој се вршњаци ругају, јер не зна да чита.

Уз подршку нове породице и избеглице Макса, скривеног испод степеништа, учи да чита. За Лизел и Макса снага речи и имагинације убрзо постаје једини излаз из узбурканог света.

Док се ситуација у Немачкој погоршава и мржња постаје све већа и опипљивија, Лизел кришом почиње да краде књиге. Међутим, она не задржава књиге само за себе, већ их дели са другима.

У време највећег зла у људској историји и невероватних опасности, Лизел успева да сагледа и лепу страну живота.

Режију Крадљивице књига потписује британски редитељ Брајан Персивал, који има великог искуства у режији на телевизији, и БАФТА награду за најбољи кратки филм.

Младу протагонисткињу, девојчицу Лизел, продуценти су тражили широм света, да би се на крају одлучили за Софи Нелис, француско-канадску глумицу која већ има неколико улога на филму и телевизији, као и неколико награда за децу-глумце.

Оскаровац Џефри Раш рекао је да је био запрепашћен глумачким способностима Нелисове и да се блиска веза Ханса и Лизел брзо „прелила“ и на њих двоје.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара