Читај ми!

Расте температура на ФЕСТ-у

Београдској публици вечерас ће се поклонити ауторска екипа филма „Невидљива жена“ – редитељ и главни глумац Рејф Фајнс, глумица Фелисити Џоунс и продуценткиња Габриела Тана. Стижу и футуристичка „Нулта теорема“ и контроверзна „Нимфоманка“.

Највећи биоскоп на Балкану вечерас београдској публици представља Нулту теорему, Невидљиву жену и Нимфоманку.

Чувени филмски визионар Тери Гилијам враћа се научној фантастици у свом новом филму Нулта теорема за који каже да је последњи у својеврсној трилогији дистопијске сатире, започетој 1985. године филмом Бразил и настављеној 1995. са 12 мајмуна.

Радња је смештена у орвеловску будућност и фокусирана на генија (игра га Кристоф Валц) који покушава да дође до одговора на питање смисла живота. Сценариста Пет Рушин написао је прву руку сценарија од 145 страна за свега десет дана инспирисан књигом Ecclesiastes, једном од 24 књиге хебрејске Библије.

Филм је снимљен у америчко-румунској копродукцији, на локацијама у Букурешту, а продукција је трајала око годину дана, далеко краће него за Гилијамове раније филмове.

Премијера је била на фестивалу у Венецији, где је Нулта теорема добила награду "Future Film Festival Digital Award".

Невидљива жена је нови редитељски подухват славног глумца Рејфа Фајнса, који и игра главну мушку улогу.

Чувени Британац, затим главна глумица Фелисити Џоунс, као и продуценткиња филма Габриела Тана биће тим поводом гости ФЕСТ-а.

Филм се бави животом Чарлса Дикенса (Фајнс) и његовом тајном љубавницом Нели Тернан (Џоунс) због које се наводно развео и провео са њом своје последње године.

Карте за пројекцију Нимфоманке Ларса фон Трира одавно су распродате, па је организован ФЕСТ на бис, 10. марта у Дому синдиката у 22 сата где ће бити одржана реприза, а најављене су и две пројекције у биоскопу „Фонтана“ 8. и 9. марта од 23 сата.

Један од најконтроверзнијих филмова године, после Берлинала долази у Београд у верзији од пуна четири сата. Тема је сексуални живот једне жене.

У такмичарском програму ФЕСТ-а Европа ван Европе вечерас ће у Дворани културног центра Београда бити приказан норвешки филм Ваш сам.

То је сведочанство о животу друге генерације имиграната у Норвешкој, инспирисано искуствима редитељке Ирам Хак којој је то дебитантски филм. У фокусу је млада, самохрана мајка из Пакистана која покушава да се оствари као глумица и мајка, али и да пронађе љубав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара