Читај ми!

„Венера у крзну“ Романа Поланског на ФЕСТ-у

Петог дана 42. ФЕСТ-а филмофили имају прилику да погледају ново дело Романа Поланског, „Венеру у крзну“, затим драму „Батлер“ о животу у Белој кући, јапанско остварење „Какав отац, такав син“, као и филм македонског редитеља „Соба са клавиром“.

Главни програм 42. ФЕСТ-а наставља се вечерас у Великој дворани Центра „Сава“ пројекцијом новог филма славног редитеља Романа Поланског Венера у крзну.

У овој француско-пољској копродукцији, чија је премијера била на Канском фестивалу, главне улоге играју Матје Алмерик и Емануела Сење.

Циклус Холивуд представља драму Батлер Лија Данијелса, који је награђен за режију на Холивудском филмском фестивалу.

Дугогодишњег батлера Беле куће, који је служио седморицу америчких председника, игра Форест Витекер, а партнери су му Опра Винфри, Џон Кјузак, Џејн Фонда.

ФЕСТ-ов програм Панорама светског филма током поподнева у Центру „Сава“, а увече репризно у Дому синдиката нуди јапанско остварење, породичну драму Какав отац, такав син.

Филм који је режирао Хироказу Коре-Еда, по свом сценарију, добио је Нагаду жирија на фестивалу у Кану и награду екуменског жирија, као и награду публике у Сан Себастијану.

Такмичарски програм ФЕСТ-а Европа ван Европе oдржава се у Дворани културног центра. Вечерас је на програму Соба са клавиром, македонског редитеља Игора Иванова.

Филм је снимљен у копродукцији са Србијом и Словенијом, а пројекција на ФЕСТ-у биће му светска премијера.

Прича је смештена у стари хотел који се продаје, а у фокусу су гости који одседају у соби са клавиром, њиховим судбинама, сновима и разочарањима.

У ансамблу је и познати српски глумац Светозар Цветковић, уз Наташу Петровић, Јоивицу Михајловског, Васила Зафирчева, Игора Стојчевског и друге.

Редитељ Игор Иванов каријеру је започео пре 20 година. Освојио је бројна признања и својевремено био у конкуренцији за Златног медведа за кратки филм Бубе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се