Читај ми!

Спирит награда за „12 година ропства“

Драма о расизму у Америци „12 година ропства“, британског редитеља Стива Меквина, добитник је награде Спирит за најбољи независни филм, која се традиционално додељује вече уочи Оскара, као и још четири награде, укључујући и ону за најбољу споредну женску улогу која је припала глумици Лупити Нионг'о.

Историјска драма 12 година ропства добила је награду за најбољи независни филм, која се традиционално додељује вече уочи Оскара.

Драма о расизму у Америци британског редитеља Стива Меквина добитник је још четири награде, укључујући награду за најбољу споредну женску улогу која је припала кенијској глумици Лупити Нионг'о.

Многи су синоћну доделу Спирит награда у Санта Моники доживели као „пробу“ за Оскаре, који ће победницима бити предати вечерас у Долби театру у Лос Анђелесу.

Наиме, 12 година ропства је фаворит и за престижна признања Америчке филмске академије, а главни конкуренти су му Гравитација Алфонса Куарона и Америчка превара Дејвида О'Расела.

Спирит награду за најбољу женску улогу понела је Кејт Бланчет за филм Nesrechna Jasmin, а исту награду, али у мушкој конкуренцији, однео је Метју Меконахи за драму о АИДС-у Пословни клуб Далас, док је његов партнер у овом филму Џеред Лето освојио награду за мушку епизодну улогу.

Бланчет, Нионг'о, Меконахи и Лето су, такође, главни фаворити за освајање глумачких награда на додели Оскара.

Награду за најбољи дебитантски филм добио је редитељ Рајан Куглер за филм Fruitvale Station о Оскару Гранту, 22-годишњем црнцу који је убијен усред полицијске станице, а најбољим међународним филмом проглашено је француско остварење Плава је најтоплија боја Абделатифа Кешиша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво