Читај ми!

Још само мало до најцењеније статуе Холивуда!

У чувеном „Долби театру“ у Лос Анђелесу биће додељене награде Филмске академије. Овај најгламурознији догађај у свету филма организује се 86. пут. РТС и ове године директно преноси доделу најпрестижнијих филмских награда, на Првом програму. Дешавања у Холивуду и у блогу уживо на сајту РТС-а!

РТС и ове године директно преноси доделу Оскара на Првом програму. Свечана церемонија почиње у 2 сата и 30 минута после поноћи. Дешавања у Холивуду и у блогу уживо у Магазину!

Црвени тепих је постављен и покривен пластиком због кише, презентери су научили текст и сада остаје само да се види ко ће вечерас освојити толико жељену позлаћену статуу Оскара Америчке академије за филм.

Овогодишњу, 86. доделу признања Америчке филмске академије, која ће бити одржана у „Долби театру“ у Лос Анђелесу, предводе Америчка превара и 12 година ропства.

Списак номинација представљен је 16. јануара и тиме је трка за најпрестижнију филмску награду званично почела.

Драма са комичним елементима и звезданом глумачком поставом Америчка превара (American Hustle) Дејвида О' Расела има десет номинација, укључујући и категорије за најбољи филм и режију.

Са друге стране, потресна прича о робовласништву 12 година ропства (12 Years a Slave) Стива Меквина има једну номинацију мање.

Управо ова два филма освојила су Златне глобусе за најбоља остварења у категоријама „комедија/мјузикл“ односно „драма“.

Десет номинација освојила је и узбудљива свемирска драма Гравитација Алфонса Куарона, премда је за ово хваљено остварење највише номинација стигло у техничким категоријама.

И да, Мерил Стрип је поново у трци за златни кип, бележећи тако убедљиво највећи број номинација, када су глумци и глумице у питању.

За најцењенијег Оскара, то јест статуу за филм године, номинована су остварења Америчка превара, Капетан Филипс (Capetan Phillips), Пословни клуб Далас (Dallas Buyers Club), Гравитација, Она (Her), Небраска, Филомена (Philomena), 12 година ропства, Вук са Волстрита (The Wolf of Wall Street).

У категорији за најбољег редитеља нашли су се Дејвид О'Расел (Америчка превара), Алфонсо Куарон (Гравитација), Александар Пејн (Небраска), Стив Меквин (12 година ропства), Мартин Скорсезе (Вук са Волстрита).

Потенцијални добитници Оскара за најбољу мушку улогу су Кристијан Бејл (Америчка превара), Брус Дерн (Небраска), Леонардо Дикаприо (Вук са Волстрита), Чиветел Еџиофор (12 година ропства), Метју Меконахи (Пословни клуб Далас).

За најбољу женску улогу номиноване су Ејми Адамс (Америчка превара), Кејт Бланчет (Несрећна Јасмин), Сандра Булок (Гравитација), Џуди Денч (Филомена), Мерил Стрип (Август у округу Осејџ).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се