Читај ми!

Три-де пропаст Помпеје

Пре него што је Помпеја нестала испод ужарене лаве и пепела гладијатор и ћерка првог човека града боре се за своју љубав. Једна од „препрека“ биће и бездушни римски војсковођа који лепу Касију жели за жену. У три-де спектаклу Пола Андерсона, „Помпеја“ главне улоге поверене су Киту Харингтону, Кери-Ен Мос, Емили Браунинг и Киферу Саделанду.

Сто милиона долара, 104 минута и прича о природној катастрофи, али и, последњих година све популарнијем, античком свету кратко описују нови три-де спектакл Помпеју.  

Редитељ Пол Андерсон, најпознатији по филомском серијалу Притајено зло, ухватио се укоштац са екранизацијом ерупције вулкана у којој је Помпеја сравњена са земљом, али са младим гладијатором Келтом у фокусу.

Пуком случајношћу, Келт упознаје Касију која је ћерка Аурелије и Сервуса, владара Помпеје. И док тло подрхтава под ногама становника, љубав између двоје младих се развија.

Порекло ће се показати као само једна од многих непремостивих препрека на које ће наићи. Један од највећих проблема биће римски војсковођа Корвус, Касијин вереник, који је пре готово две деценије предводио групу војника која је уништила село у којем је живео Келт.

У глумачкој екипи Помпеје су Кит Харингтон, Кери-Ен Мос, Емили Браунинг, Џесика Лукас Џаред Харис и Кифер Саделанд.

Користећи гледаност Игре тронова (главна улога у Андерсоновом остварењу поверена је Харингтону, који је у серији Џон Сноу), Спартака и сличних ТВ серија као путоказ ка земљама где ће најпре пласирати филм, дистрибутери су 19. фебруара покренули његов поход на биоскопе у Француској, Русији, Бразилу и Белгији.

Само два дана касније разарање Помпеје стигло је пред љубитеље авантуристичког жанра у САД, Канади, Индији и Аустралији.

Критика у Америци није била благонаклона, а зарада током првог викенда оцењена је као катастрофа.

Аутори филма верују да се лош старт може превазићи и, на основу досадашње зараде од 33 милиона долара (од тога у САД 10, 3 милиона долара), процењују да ће на крају, ипак, задовољно трљати руке. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се