Читај ми!

Након филма, стиже серија „Лауш“

Документарно-играни филм „Лауш“, ауторке Бранке Бешевић Гајић, синоћ је премијерно приказан у Центру „Сава“. Остварење које тежи да расветли истину и да сагледа комплексну личност харизматичног глумца, биће преточено у серију.

У Центру „Сава“ премијерно је приказан документарно-играни филм Лауш, ауторке Бранке Бешевић Гајић.

Филм прати биографију Жарка Лаушевића и настоји да расветли околности које су довеле до трагедије и прекида једне блиставе глумачке каријере.

Настанак филма Лауш иницирала је Бранка Бешевић Гајић, која потписује сценарио и режију.

Више од три године трајало је истраживање новинских и судских архива, затим и снимање филма у коме учествују глумци, глумице и редитељи с којима је Лаушевић делио студентске и професионалне године.

Своја сведочења у филму дају адвокати обе стране у судском процесу, као и премијер Ивица Дачић.

У играним деловима лик Жарка Лаушевића, душевни немир и тежину егзистенције у којој „година прође, дан никад“, дочарава његов колега са класе, глумац Андрија Маричић који је и монтажер филма.

„Филм ће после премијере бити на репертоару свих домаћих биоскопа, како овде тако и у региону, а након тога га очекује веома богат фестивалски живот. Што се тиче серије, у припреми је“, каже ауторка филма Бранка Бешевић Гајић.

Циљ ауторке био је да представи пресек безумног времена национализма и рата, насиља и страха као друштвеног контекста у коме се одиграла трагедија која је унесрећила више породица и обележила за читав живот једну изузетну уметничку личност.

Филм Лауш тежи да расветли истину прилазећи кључним догађајима, али и детаљима са више страна и да сагледа комплексну личност младог харизматичног глумца, коме је непредвидљиви редитељ - живот, доделио неподношљиву улогу, из које никад не може да изађе.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се