Читај ми!

Повучена номинација за Оскара

Америчка академија за филм саопштила је да повлачи номинацију у категорији за најбољу песму због „неправедне“ промоције аутора нумере "Alone, Yet Not Alone".

Организатори доделе награде Америчке академије за филм саопштили да су повукли једну номинацију у категорији најбоља филмска песма, због „неправедне“ промоције аутора песме.

Номинација песме Alone, Yet Not Alone за истоимени филм у категорији за најбољу филмску песму изазвала је негодовање када је објављена 16. јануара.

Филм, историјска драма о догађајима у Великој Британији у 18. веку, потпуно је непознат јавности, за разлику од других номинованих филмова.

Америчка академија за филм, која организује и додељује Оскаре, саопштила је да повлачи песму са листе номинованих. Аутори песме су Брус Брутон и Денис Шпигел.

„Одлука је донета пошто је откривено да је Брутон, бивши руководилац Академије и садашњи члан њеног одбора за музику послао неколико писама путем електронске поште члановима одбора да их обавести, током периода гласања за номинације, да је његова песма кандидат за Оскара“, наводи се у синоћњем саопштењу Академије.

„Није важно да ли је та преписка била добронамерна или не, али сматрамо да се ствара неправедна предност употребом положаја бившег руководиоца и садашњег члана музичког одсека Академије“, додаје се у саопштењу.

Управа Академије је оценила да је Брутон прекршио правила промоције и да сада упражњено место неће бити замењено неком другом номинацијом.

На списку номинација су четири песме - Happy - Фарела Вилијамса за филм Despicable Me 2, Let it Go из Frozen, The Moon Song за остварење Her и Ordinary Love од ирског бенда U2 за филм Mandela: Long Walk to Freedom.

Свечана додела Оскара биће одржана 2. марта у Долби театру у Холивуду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара