Читај ми!

„Седам величанствених“ у Центру „Сава“

Јубиларни, 10. Фестивал европског дугометражног документарног филма „Седам величанствених“ почиње вечерас у великој дворани Центра „Сава“ пројекцијом „Левијатана“, у режији Верене Паравел и Лисјена Кастењ-Тејлора.

У Центру „Сава“ вечерас почиње 10. Фестивал европског дугометражног филма „Седам величанствених“, који ће отворити остварење француско-британске копродукције Левијатан, у режији Варене Паравел и Лисјена Кастењ-Тејлор.

До 5. фебруара на прогаму је укупно седам најбољих европских документараца из прошле године, које је одабрао стални селектор овог фестивала, филмски посленик из Данске Туе Стин Милер.

Левијатан је најављен као први велики биоскопски филм нове визуелне епохе, готик хорор документарац, сниман близу обала Новог Бредфорда у САД који је некада био центар света за лов на китове.

Аутори прате брод који испловљава у суморне, црне воде на редовну експедицију. Без иједне изговорене речи филм ствара библијску морску неман, Левијатана, оличену у огромном металном чудовишту које тутњи и прождире рибе док се над њим уздижу непрегледна јата галебова.

Наредних вечери биће приказани Свет није наш (Велика Британија, Данска, Либан) у режији Махдија Флеифела, Моја мама, моје тате и ја (Аустрија) Пол Жилијена Робера, Кућа радија (Француска, Јапан) Николе Филибера, Свакодневна побуна (Аустрија, Швајцарска) браће Араша и Армана Риахија, Моје ствари (Финска) Петрија Лукаинена и Везе вере (Француска, Индија) Пана Налина.

После пројекција биће организовани разговори аутора са публиком, а уметници ће држати и радионице за младе синеасте из Србије и иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије