Читај ми!

„Кустендорф“: дању филм, ноћу музика

Лауреати награда Златно, Сребрно и Бронзано јаје биће познати у четвртак, а у међувремену се у Дрвенграду смењују различити програми. Свако вече, нешто после поноћи, у сали „Проклета авлија“ подиже се филмско платно, а на сцену ступају музичари.

После филмских пројекција и радионица на седмом „Кустендорфу“ око поноћи почињу музички програми.

У сали „Проклета авлија“ подиже се филмско платно, а на сцену ступају музичари. Синоћ на сцени Емир Кустурица и „Но смокинг оркестра“. У публици гости фестивала. Међу њима и Слобода Мићаловић.

„Потпуно сам одушевљена! Морам да признам да сам овако и замишљала све. Увек сам била потајно љубоморна што нисам овде. Емир ме је позвао да водим програм, најављујем филмове“, испричала је чувена Анђелка из серије Рањени орао.

Прослављеној српској уметници поверена је једна од улога у новом филмском пројекту Емира Кустурице.

„Снимљена је једна прича. Остале су још две, има још доста да се ради. Моје сцене још нису дошле на ред“, открила је глумица и нагласила да би, иако не може са сигурношћу да каже, пред камере могла да стане већ у мају.

Фестивал на Мокрој Гори је посебан јер пружа прилику младим ауторима да се сретну очи у очи са великанима светског филма. 

„За мене уникатан на свету зато што се ради само о филму и као млади аутори имамо прилике да попричамо са великанима светског филма, да поделимо мишљење са њима и то је стварно јединствено“, открива за РТС своје виђење „Кустендорфа“ редитељ Лука Попадић.

После три дана, ритам фестивала не пада. У фокусу четвртог дана биће Грк Александрос Авранас, најбољи редитељ прошлогодишње Мостре.  

Лауреати награда Златно, Сребрно и Бронзано јаје биће познати у четвртак, када се дружење у Дрвенграду завршава.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се