Читај ми!

Комедија за сањаре

„Тајни живот Волтера Митија“ у режији Бена Стилера, који тумачи и главну улогу, заснован је на култној причи Џејмса Турбера о сањару који се крије од свог анонимног живота тако што живи у свету фантазије.

Најозбиљнији и можда најбољи пројекат Бена Стилера до сада, Тајни живот Волтера Митија, искрена, дирљива и духовита прича о сањару који се отискује у авантуру и коначно почиње да живи своје снове, од 4. јануара претпремијерно ће се наћи у домаћим биоскопима.

Комедија коју су критичари описали као: „Нови Форест Гамп“ (Марк Дајнинг, Емпајер), „Визионарско и духовито остварење“ (Питер Траверс, Ролингстоун), „Подсетник да снове треба живети“ (Дејвид Кар, Њујорк тајмс), прича је о наизглед обичном човеку, Волтеру Митију, који ради у фотографској архиви у светски познатом магазину „Лајф“ (Life).

Он је један од оних људи којима ћете се насмешити, али никада нећете разговарати са њима. Тајно је заљубљен у колегиницу и живи животом без много узбуђења.

Али, Волтер Мити има веома богату машту, и живот којим живи док сањари не може да се упореди са оним што му се дешава на јави. Када промене у компанији угрозе и његов посао и посао жене коју воли, поћи ће на путовање које ће превазићи све његове фантазије. Видети свет. Упознати и осетити друге људе. То је смисао живота, научиће Волтер Мити.

Улогу Волтера Митија тумачи Бен Стилер, његову колегиницу Шерил, у коју је тајно заљубљен, игра Кристен Виг. У филму се појављују и Шон Пен, Адам Скот, Ширли Меклејн и други.

Бену Стилеру ово није први пут да и режира и глуми у неком филму. Како каже овај познати комичар, човек мора бити загрејан за обе ствари да би их подједнако добро радио: „Много пута сам покушавао, као и у филму Зулендер (Zoolander), да пронађем неког другог ко би режирао, јер у то време нисам желео и да режирам и да глумим. У Тропској олуји сам са друге стране, покушавао да нађем глумца који би ме заменио у главној улози . Али, на крају сам ипак одлучио да је најбоље да радим обе ствари, јер ме заправо подједнако интересују."
 

Волтер Мити, каже Бен Стилер о јунаку којег он игра, је човек који води миран живот, у коме не проживљава све што је желео за себе, и са тим се одавно помирио.

Међутим, након што у његов живот уђе љубав, ствари се мењају: „Када Волтер упозна Шерил, она отвара нешто у њему са чим он жели да се повеже. У исто време суочава се са губитком посла. Сви ови елементи се удружују и терају га на драматичан корак и велики ризик“, наглашава Стилер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара