Читај ми!

„Ендерове игре“ отварају 21. „Синеманију“

Популарна филмска ревија 21. „Синеманија“ биће отворена вечерас у великој дворани Центра „Сава“, премијером америчке продукције „Ендерова игра“.

Научно-фантастична авантура и акција Ендерова игра, у режији Гевина Худа отвориће вечерас у великој дворани Центра „Сава“ 21. „Синеманију“.

Филм представља узбудљиву екранизацију истоименог бестселер романа Орсона Скота Карда, који је освојио награде Хуго и Небула.

Прича прати изузетно даровитог дечака Ендера. Он ће бити изабран за елитно војно школовање како би спасао свет, који је уништен у рату против ванземаљаца, јер само начин на који деца размишљају и реагују може да спасе човечанство.

Главне улоге тумаче млади Аса Батерфилд, Харисон Форд као пуковник Граф, директор војне школе и Бен Кингсли као генерал Ракам, Ендеров тутор.

Јужноафрички редитељ Худ познат је нашој публици по филмовима X-Men Origins: Wolverine, Rendition, Tsotsi.

Роман „Ендерова игра“, код нас је издала „Чаробна књига“.

Филм ће од 31. октобра бити на редовном биоскопском репертоару у дистрибуцији куће „Милениум“.

До 3. новембра у Центру „Сава“ биће приказано још осам најновијих светских филмова, у организацији дистрибутерске куће „Так вижн“.

Програм обухвата најразличитије жанрове - комедије, драме, трилере, акције, а сви ови хитови, остварења најбољих глумаца и награђиваних редитеља ускоро ће бити у редовној дистрибуцији.

На затварању ће бити приказана крими-комедија у режији француског синеасте Лика Бесона The Family са Робертом Де Ниром, Мишел Фајфер и Томи Ли Џонсом у главним улогама.

То је духовита прича о мафијашкој породици која се у оквиру заштите сведока сели у миран град у Француској.

Цена карата је 350 динара. Пројекције су од 19 и од 21,30 сати, без репризних термина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара