Читај ми!

Турски филмови у Кинотеци

Шест изузетних дела турске кинематографије биће приказанo у оквиру трећег Фестивала турског филма од 22. до 26.октобра. Међу одабраним остварењима „Романтична комедија“, „72. одељење“, „Хајде бре“, „Екстремно трагична прича о Џелал Тану и његовој породици“.

Трећи Фестивал турског филма у Београду одржаће се од 22. до 26. октобра у Музеју југословенске кинотеке.

И ове године публика ће имати прилику да погледа одабрана филмска остварења из Турске. Биће приказано, најављује организатор, шест изузетних дела турске кинематографије.

На програму Фестивала су филмови Романтична комедија, 72. одељење, Хајде бре, Екстремно трагична прича о Џелал Тану и његовој породици, Становници Ешрефпаша и Невиност.

Отварање фестивала и премијера филма Романтична комедија одржаће се у новој згради Музеја Кинотеке у Узун Мирковој, а пројекције осталих остварења биће у Музеју Кинотеке у Косовској улици.

Филмови одабрани за трећу смотру, према најави организатора, квалитетни су турски филмови представљени на најзначајнијим фестивалима широм света на којима су освајали бројне награде.

Протеклих пет деценија турска кинематографија редовно представља око 50 дугометражних филмова годишње.

Организатор трећег Фестивала турског филма у Београду је Канцеларија за културу и туризам амбасаде Турске у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво