Читај ми!

Почиње борба за Коскаре

Београдску смотру најновијих остварења у жанру фантастике и хорора отвориће филм „Напрата“. У борби за Коскаре 20 наслова, први на мегдан вечерас излази „Истраживач ноћних мора“. Врхунац пратећег програма Фестивала Зомби шетња 19. октобра.

Осми Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ) почиње данас у Дому омладине Београда, где ће се до 19. октобра приказивати домаћа и страна остварења у жанру фантастике и хорора.

Глумац Ненад Окановић водиће свечани програм, а част да први буде приказан на овогодишњем издању фестивала, названом и Осми путник, има филлм Напрата, Младена Милосављевића.

Борбу за награде отвара остварење Истраживач ноћних мора.

У домаћој такмичарској селекцији за Коскара надметаће се 20 филмова, у категоријама најбољи филм, најбоља филмска прича, визуелни ефекти, специјално достигнуће и најбољи филм по оцени публике.

За Коскара за најбоље остварење са подручја бивше Југославије, без Србије, такмичиће се седам филмова.

Одлуке ће донети жири чији су чланови сценариста и режисер Дејан Николај Краљаћић, продуцент и режисер Милан Тодоровић и стрип-цртач и аниматор Алекса Гајић.

Публика ће моћи да види и остварења фантастике и хорора из САД, Канаде, Бразила, Русије, Италије, Шпаније, Ирске и Норвешке.

У холу испред Велике дворане ДОБ-а биће изложене скулптуре Арпада Сланцика и сценографски радови Стевана Алексића, а у пратећем програму најављена је и Зомби шетња.

Центром Београда „неживи“ ће ходати 19. октобра, а добровољце ће шминкати стручни тим.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво