Читај ми!

„Филмски октобар“ у знаку фантастике

Конкурсни рок за пријављивање филмова у такмичарској селекцији на Фестивалу српског филма фантастике је продужен. У Дому омладине Београда од 16. до 19. октобра, поред низа занимљивих дешавања, покренуто је и пријављивање за радионицу маски и шминке, за „шетњу зомбија“.

Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ), који ће бити одржан у Дому омладине Београда од 16. до 19. октобра, продужио је конкурсне рокове за филмове, а покренуо је и пријављивање за своју радионицу маски и шминке, саопштио је организатор, удружење „Млади кадрови“.

Радионица, под вођством мајстора специјалних ефеката Мирослава Лакобрије и вајарке Нине Вујасин, радиће 5. и 6. октобра, и њени полазници ће бити обучавани за шминкање више од 150 особа за „шетњу зомбија“, која ће бити уприличена 19. октобра, последњег дана ФСФФ-а, наводи се на сајту www.art-anima.com/fsff.

Рок за слање филмова из Србије и земаља бивше Југославије, који се кандидују за награду „Коскар“ могу се послати до 15. септембра, а исто продужење рока важи и за филмове који се пријављују на тематски конкурс за тзв. лажне пронађене снимке.

У овој, посебној категорији, додељује се награда „Пирамида“. Филмови са „лажним пронађеним снимцима“ постали су популарни после успеха хорор филма Пројекат: Вештица из Блера.

Награда „Коскар“ додељује се у категоријама најбољег филма из Србије, најбољег филма из земаља бивше Југославије, најбољих визуелних ефеката, најбоље приче.

Ту су и „Коскар“ за најбољи филм по избору публике и „Коскар“ за специјално достигнуће.

За „Коскара“ и „Пирамиду“ могу се пријавити и краткометражни и дугометражни филмови.

Сви остали подаци могу се наћи на сајту Фестивала српског филма фантастике www.art-anima.com/fsff.

Фестивал је основан 2006. године и ово му је осмо издање. Покровитељ манифестације је Министарство културе Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара