Читај ми!

„Филомена“ један од фаворита у Венецији

Потресна прича о жени која трага за дететом, драма „Филомена“ са Џуди Денч у главној улози, један је од озбиљнијих претендената на прву награду Фестивала у Венецији, Златног лава.

Драма Филомена, британског редитеља Стивена Фрирса, према оценама појединих филмских критичара је „филмски тријумф“ и проглашена је једним од фаворита у трци за Златног лава, главну награду Филмског фестивала у Венецији.

У овом британском филму Џуди Денч игра мајку Филомену Ли која полази у потрагу за сином кога је дала на усвајање.

Помоћ добија од некадашњег новинара Би-Би-Сија кога игра комичар Стив Коган.

Остварење је на програму Мостре вечерас, а на новинарској пројекцији је изазвало смех, сузе и низ спонтаних аплауза.

Фрирсов филм је базиран на истинитој причи коју је описао у својој књизи Мартин Сиксмит 2009. године The Lost Child of Philomena Lee (Изгубљено дете Филомене Ли).

Права Филомена, открио је редитељ, посетила је сет током снимања.

„Она је сјајна жена без самосажаљења. И поред свих недаћа које су јој се догодиле она је задржала своју веру у Бога", истакао је Фрирс. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво