Читај ми!

Кусти не дају оружје за снимање филма?

Због наводне грешке у процедури, тачније превида око сагласности, до даљег је обустављено издавање оружја Оружаних снага БиХ екипи филма „Љубав и рат“ Емира Кустурице.

Режисер Емир Кустурица требало је да добије на располагање арсенал оружја Оружаних снага БиХ за снимање филма Љубав и рат који се већ снима у Требињу.

Међутим, у Председништву БиХ тврде да то тело, као врховни командант Оружаних снага БиХ, није дало сагласност за уступање војних ресурса због чега је заустављен тај процес, наводи агенција Бета.

Председништво БиХ је у уторак затражило образложење о томе ко је потписао наредбу да Оружане снаге БиХ уступе оружје и људство за потребе снимања филма.

Такву одлуку је, по властитом признању, потписао заменик министра одбране Мирко Околић.

„За ово није потребна сагласност Председништва. Ми не тражимо сагласност, него их информишемо. Они (Председништво) због тога немају шта бити сагласни или не“, рекао је Околић за Федералну телевизију (ФТВ).

Међутим, вршилац дужности начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, Анто Јелеч, тврди да је „превидом у процедури заобиђено тражење дозволе Председништва БиХ“.

„Неће бити издавања наоружања док се не обаве све консултације потребне у том процесу. На основу упозорења Канцеларије председавајућег Председништва БиХ Жељка Комшића, ја сам то зауставио“, рекао је Јелеч.

Италијанска глумица Моника Белучи допутовала је у уторак у Требиње где је планирано снимање филма Љубав и рат.

Режисер филма је Емир Кустурица, а игра и главну улогу. Филм ће бити скуп три получасовне приче о доброти, љубави и рату.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара