Читај ми!

Почиње Фестивал филмског сценарија

Врњачка Бања вечерас дочекује љубитеље седме уметности и филмске ауторе на 37. Фестивалу филмског сценарија. За награде се бори 11 наслова, ван конкуренције биће приказан „Кад сване дан“ Горана Паскаљевића. Програм „Преко плота“ представља хрватско остварење „Људождер вегетаријанац“.

Фестивал филмског сценарија почиње вечерас у Врњачкој Бањи, а у такмичарском програму до 17. августа биће приказано 11 филмова, најавили су организатори.

На програму 37. смотре у Врњачкој Бањи биће Одумирање по сценарију Душана Спасојевића и у режији Милоша Пушића, Фалсификатор (сценарио Горан Марковић и Тихомир Станић, режијаМарковић), Љуљашка (Тамара Дракулић и Ана Ивановић/Дракулић), Држава (Саша Радојевић/Јелена Марковић), Кругови (Срђан Кољевић и Мелина Пота Кољевић/Срдан Голубовић).

Публика ће имати прилику да погледа и Вир Бојана Вука Косовчевића, С/Кидање по сценарију Неде Радуловић, Биљане Максић и Косте Ђорђевића, у режији Ђорђевића, Артиљеро Срђана Анђелића, Мамарош Момчила Мрдаковића, Љубав долази касније Хаџи-Александра Ђуровића.

У конкуренцији за фестивалске награде биће и остварења Где је Нађа за које је сценарио написао Коста Пешевски, док режију потписују Лука Попадић, Арон Секељ, Рашко Милатовић, Марко Ђорђевић, Милош Миловановић, Немања Војиновић, Петар Ристовски и Теа Лукач.

О најбољем сценарију одлучиваће жири, у којем ће бити режисер Желимир Жилник, уметнички директор Феста Борислав Анђелић и драмски писац, сценариста, глумац и редитељ Милан Јелић, награђен на првом Фестивалу филмског сценарија 1977. заједно са Предрагом Перишићем за филм Љубавни живот Будимира Трајковића.

Планиран је и богат пратећи програм.

На затварању фестивала, ван конкуренције, публика ће моћи да погледа филм Кад сване дан по сценарију Филипа Давида и Горана Паскаљевића, у режији Паскаљевића и у оквиру програма Преко плота, хрватско остварење Људождер вегетаријанац у режији Бранка Шмита, који је сценарио написао са Ивом Баленовићем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара