Читај ми!

Велики успех српских филмова и РТС-а у Русији

Две златне и једна бронзана награда, седам диплома и једна специјална награда, биланс је учешћа и показатељ великог успеха српских филмских уметника на 22. фестивалу „Златни витез“ у Русији. Међу добитницима и документарни филм Сање Драгићевић у продукцији РТС-а – „Живот за Николу“, као и „Лед“, редитељке Јелене Бајић Јочић.

На 22. фестивалу „Златни витез" у Русији филмски ствараоци из Србије остварили су велики успех, са две златне и једном бронзаном наградом, седам диплома и једном специјалном наградом, саопштило је данас Удружење филмских уметника Србије.

Дугометражни играни филм Здравка Шотре Шешир професора Косте Вујића награђен је Златним витезом. Исто признање добила је Академија уметности из Београда за селекцију филмова.

Документарни филм Сање Драгићевић Живот за Николу, у продукцији РТС-а, освојио је Бронзаног витеза.

Фестивал је ове године одржан у Хабаровску, од 22. до 30. маја.

Дипломе су добили Александар Саша Илић за музику у филму Лед и редитељка тог филма Јелена Бајић Јочић за најбоље дебитантско остварење.

Дипломама су награђени и Тамара Алексић (за улогу у филму Шешир професора Косте Вујића), аутори документараца Симо Брдар (за филм Павлица), Александар Хаџи-Ђуровић (Земља), Игор Тохољ (Шта недостаје на овој слици?) и Мира Лолић Мочевић (Нина).

Поред тога, Ивана Савић добила је специјалну награду Митрополије Хабаровске и Приамурске за филм Моја Србија - Велика Хоча.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара