Читај ми!

„Линколн“ од 7. марта у биоскопима

Нови филм Стивена Спилберга - „Линколн“, интимна прича о 16. председнику Сједињених Америчких Држава и његовој борби да се, усред крвавог грађанског рата, у парламенту избори за амандман којим би се укинуло ропство, биће на редовном биоскопском репертоару од 7. марта.

Филм Стивена Спилберга Линколн, премијерно приказан посланицима Народне скупштине Србије, а затим на Фесту, од 7. марта биће на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавио је дистрибутер „Мегаком филм".

Интимна прича о 16. председнику Сједињених Америчких Држава и његовој борби да се, усред крвавог грађанског рата, у парламенту избори за амандман којим би се укинуло ропство, донела је Данијелу Деј-Луису трећег Оскара у каријери.

Осим Оскара за главну мушку улогу, филм је освојио признање и за сценографију.

Деј-Луис, који је до сада освојио 91 признање, за улогу Линколна добио је и награде Златни глобус и БАФТА.

Сценарио је написао добитник Пулицерове награде Тони Кушнер, према роману „Тим ривала: политички геније Абрахам Линколн" ауторке Дорис Кеарнс Гудвин.

Линколн је приказан на специјалним пројекцијама посланицима у Италији, Шпанији и Немачкој, а недавно и у Србији, као и на управо завршеном 41. Фесту.

Спилберг приказује четири последња месеца Линколновог живота и политичку борбу за циљеве, који су обликовали савремену глобалну историју.

Линколн је приказан као државник, отац и супруг, војсковођа, али и као забаван приповедач, усамљен човек који носи незамислив терет историје и одлучан доносилац одлука.

У филму играју и Сали Филд, Џозеф Гордон-Левит, Томи Ли Џонс и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво