Читај ми!

Провокативно и контроверзно

Четврти дан Феста обележиће контроверзно остварење Пола Томаса Андерсона „Мастер“ и Содербергов провокативни „Врели Мајк“. Пројекције ће имати и „Као неко заљубљен“, „Орлови“, „Девица Маргарида“, „Четири сунца“.

У главном програму 41. Феста вечерас ће у Центру „Сава" бити приказан амерички филм Мастер, који је изазвао велику пажњу у свету и контроверзне реакције, јер његов садржај подсећа на историјат и принципе сајентологије.

Аутор Пол Томас Андерсон добио је прошле јесени у Венецији Сребрног лава за режију, као и награду новинара и критичара Фипресци, а признања за најбоље глумце на истом фестивалу освојили су Хоакин Финикс и Филип Сејмур Хофман.

Осим њих, важне улоге играју Ејми Адамс и Лора Дерн.

Андерсон је писао и сценарио. Главни лик Фреди, по повратку из Другог светског рата, после низа нервних сломова, покушава да се прилагоди поратном друштву.

Будућност му је неизвесна све док не сретне Ланкастера Дода, харизматичног вођу филозофског покрета који се бави вежбама за емоционално чишћење.

У касном вечерњем термину у Центру „Сава" биће приказан провокативни филм Стивена Содерберга Врели Мајк (Magic Mike) о успешном дизајнеру који ноћу постаје звезда стриптиз клуба и миљеник дама.

Улоге играју Метју Меконахи, Ченинг Тејтум, Алекс Петифер, Коди Хорн.

Током послеподнева, у оквиру циклуса Панорама светског филма, пројекцију ће имати ново остварење славног иранског редитеља и сценаристе Абаса Кјаростамија Као неко заљубљен.

Филм је снимљен у француско-јапанској копродукцији и прича о необичном познанству старијег човека и младе жене у Токију.

У дневним терминима у Центру „Сава" репризирају се два холивудска филма - комедија У добру и у злу Дејвида О. Расела и историјска драма Линколн Стивена Спилберга.

Пројекције различитих програма Феста одржавају се од поднева до поноћи у Дому омладине и Дворани културног центра (ДКЦ), а поподне и увече и у биоскопу „Фонтана".

У такмичарском програму Европа ван Европе вечерас у ДКЦ-у учествује израелски филм Орлови чији је редитељ Дрор Сабо.

Пратећи програм у Музеју кинотеке, омаж почасном госту Феста Мајклу Медсену наставља се пројекцијама филмова у којима је играо запажене улоге - Дони Браско Мајка Њуела и Кил Бил 2 Квентина Тарантина. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво