Читај ми!

Кандидати за Оскара вечерас на Фесту

Филмови са највише номинација за Оскара, „Линколн“ Стивена Спилберга и „У добру и у злу“ Дејвида О. Расела, биће приказани вечерас на Фесту, уочи саме доделе награда Америчке филмске академије.

Трећег дана 41. Феста биће приказани филмови који су озбиљни кандидати за освајање најпрестижнијих филмских награда. Публика ће у Центру „Сава" моћи тек неколико сати уочи свечане доделе у Лос Анђелесу моћи да погледа остварења Линколн са 12 и У добру и у злу са осам номинација за Оскара.

У преподневном термину репризира се мјузикл Јадници, који такође има осам номинација, а поподне је на програму Лет са кандидатом за Оскара Дензелом Вошингтоном у главној улози.

За лик америчког председника Абрахама Линколна, славни глумац Данијел Деј-Луис већ је добио Златни глобус.

Филм редитеља Стивена Спилберга је узбудљива прича о животу 16. америчког председника и његовој борби за укидање ропства.

Док грађански рат дивља земљом, Линколн се сукобљава не само са политичким противницима у Конгресу, већ и са људима из свог кабинета.

Сценарио Тонија Кушнера и Дорис Карнс Гудвин прати последња четири месеца његовог живота и интимну драму човека који се труди да, упркос великим приватним и јавним притисцима и рату у којем се земља налази, до краја доведе своју мисију.

У глумачком ансамблу су и Сали Филд, Џозеф Гордон Левит, Томи Ли Џонс, Џејмс Спајдер и други.

Филм У добру и у злу режирао је Дејвид О. Расел, који је написао и сценарио по роману Метјуа Квика. Главне улоге играју Бредли Купер, Роберт де Ниро и Џенифер Лоренс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се