Читај ми!

Пет „Цезара“ филму „Љубав“

Најбоље остварење претходне године је „Љубав“, оцена је чланова Француске филмске академије, филм је изванредно режиран, глума двоје протагониста је сјајна, сценарио без премца, због чега је пет француских Оскара отишло екипи коју је предводио Михаел Ханеке. Почасни „Цезар“ Кевину Костнеру.

Филм Љубав (Amour) режисера Михаела Ханекеа проглашен је ноћас на вишечасовној церемонији у Паризу за најбољи филм 38. доделе француских Оскара, награда „Цезар".

Аустријанац Ханеке добио је признања Француске филмске академије и за најбољу режију и за сценарио филма о старењу и смрти.

Након што је добило Златну палму на прошлогодишњем Фестивалу у Кану, Ханекеово остварење освојило је и многе друге награде, а у недељу на додели престижних признања Америчке филмске академије филм се надмеће у чак пет категорија.

За најбољу женску и мушку улогу, такође у филму Љубав, „Цезаре" су ноћас добили 85-годишња Емануел Рива, која је кандидаткиња и за Оскара, и Жан-Луј Трентињан.

Кевину Костнеру уручен је почасни „Цезар".

Холивудски уметник, говорећи на француском, захвалио је француској кинематографији што га је прихватила иако је амерички глумац који је „правио каубојске филмове". Костнеру је награду предао Мишел Азанависијус, режисер филма Глумац.

Награду за најбољу споредну мушку улогу добио је Гијом де Тонкедек за филм Le Prenom.

За најбољу споредну женску улогу „Цезара" је добила Валери Бенгији за ролу истом остварењу.

„Цезар" за најбољи страни филм додељен је Бену Афлеку за Арго, који је и кандидат за Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се