Читај ми!

Медсен за РТС: Србија је лепа земља!

Пројекцијом канског победника филма „Љубав“, у београдском Центру „Сава“ почео је 41. Фест. Свечано га је отворио почасни гост, холивудска звезда Мајкл Медсен. Уочи свечаног отварања, славни глумац био је гост Дневника РТС-а.

На филму је присутан од почетка осамдесетих година прошлог века. Каријера му се кретала од култних остварења до биоскопских хитова. Прославиле су га улоге у филмовима Квентина Тарантина, Ридлија Скота, Мајка Њуела – Улични пси, Дони Браско, Kill Bill 2.

Господине Медсен, добродошли на РТС. Пре шест година били сте у Србији. У Београду сте снимали филм Српски ожиљци. Да ли су утисци које сте тада понели из наше земље разлог што сте прихватили да поново дођете и званично отворите београдски Фест?

„Уживао сам снимајући филм Српски ожиљци, био је то добар филм... и срећан сам што сам се вратио. Србија је лепа земља, људи су веома љубазни."

Погледаћемо ваш нови филм Поред пута на Фесту, снимали сте у Америци, са редитељем и продуцентом из Србије, браћом Лисинац. Зашто сте прихватили да радите са ауторима који су непознати широј јавности?

„То ми се допада јер имају други поглед на ствари у односу на то како се прави филм. Такође ми се допада што могу младим редитељима да дам прилику да једноставно ураде добар посао. Као што сам омогућио и господину Тарантину!"

Због чега су вам редитељи током каријере углавном давали улоге негативаца, немилосрдних, жестоких момака?

„Све је сценарио, све зависи од тога. Снимао сам неке филмове као негативац, који су били беома успешни и људи једноставно виде и траже од мене да глумим такве ликове. Али то је далеко од онога што сам ја заиста у стварном животу."

Уз глуму пишете и објављујете песме. Да ли то значи да сте ипак романтична душа?

„Ја верујем у романтику, три пута сам се женио, морам да верујем у романтику... у љубав."

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво