Читај ми!

„Златни пастир“ у Станковићевим рукама

Гран при овогодишњег ФЕСТЕФ-а отишао је у руке новинара РТС-а Бранка Станковића, који је однео победу у оштрој конкуренцији више од 30 филмова из Србије и земаља у окружењу.

На 21. ФЕСТЕФ-у, Фестивалу телевизијског етнолошког филма у Кучеву, новинар РТС-а Бранко Станковић освојио је Гран при „Златни пастир", за остварење Катун на камену.

„Сребрни пастир" за најбољу режију припао је Новици Савићу, новинару дописничке редакције РТС-а, за режију филма Слике са Понте Роса.

Најбољи етнолошки запис је дело Живомира Михајловића, Само музика Србина спасава. „Сребрни пастир" за најбољи сценарио припао је Александру Спирићу за филм У Скадар по младу

Признање за Најбољу камеру добили су Виктор Фигуровски и Владимир Рашић за филм Миле са Аде, а најбољe аматерско остварење је Међа Добривоја и Добриле Пантелић.

Награду за најбољи страни филм равноправно деле црногорски Живот је и Косовски божур из Републике Српске.

Жири фестивала радио је у саставу: Радослав Зеленовић, директор Југословенске кинотеке и председник жирија, Ђорђе Кадијевић, редитељ и Слободан Наумовић, етнолог.

Награде ће бити уручене вечерас у Кучеву, а на овогодишњем ФЕСТЕФ-у у званичној конкурунцији приказано је више од 30 етнолошких филмова из Србије и земаља у окружењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара