Читај ми!

Прегршт добрих филмова на „Слободној зони“

Либанско остварење „Где идемо сада“ о покушају жена да одврате мужеве од верског сукоба отвориће фестивал ангажованог филма „Слободна зона“ сутра у Дворани Културног центра Београда. На манифестацији ће бити приказано 35 играних и документарних филмова о најактуелнијм темама.

Осми филмски фестивал ангажованог филма „Слободна зона", на којем ће бити приказано 35 играних и документарних филмова о најактуелнијим друштвеним и политичким темама, почиње сутра у Београду.

Фестивал, који траје до 7. новембра, почиње у 19 часова у Дворани Културног центра пројекцијом играног филма Где идемо сада, либанске редитељке Надин Лабаки, који прича о покушају жена да одврате своје подивљале и бесне мужеве, хришћане и муслимане, од верског рата.

Манифестацију ће отворити књижевница Дубравка Угрешић, која је ове године и гост селектор. Она је одабрала четири филма која се баве судбинама миграната из Африке, Азије и југоисточне Европе у западну Европу.

Предвиђено је да фестивал затвори филм Фудбалски бунтовници Жила Рофа и Жила Переза који доноси причу о пет фудбалера који су покушали да у својим срединама спрече грађански рат, утичу на демократизацију или се боре против диктатуре, а који је продуцирао фудбалер Ерик Кантона.

У Дворани Културног центра 8. новембра биће приказани и филмови на бис, односно остварења која су добила највећу оцену публике, а од 23 сата као филм изненађења биће приказана комедија Мобилни Неџада Беговића, која је снимана мобилним телефоном.

Најављено је да ће на „Слободној зони" бити приказана и три такозвана „докуфикшн" филма који бришу границе између документарних и играних остварења и то Нана Валери Масадијан, Маријине Жељке Сукове и Ђакомово лето Алесандра Комодина.

Филмски фестивал „Слободна зона" ће ове године београдској публици први пут понудити и пратећи програм под називом „Ноћни разговори", који ће се одигравати након вечерњих пројекција у Дворани Културног центра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара